Your Cart

Glas schoonmaken met magneten

Schoonmaken van een aquarium

Magneten en glas

Vaak krijgen wij vragen van klanten over het schoonmaken van aquariums en andere glazen voorwerpen. Door een aquarium magneet aan zowel de buitenkant als de binnenkant van een aquarium te plaatsen is het erg eenvoudig om het vieze glas schoon te maken. Een mooi helder aquarium en ook nog eens leuk om te doen! Op deze pagina geven wij u tips en trucs om het glas van uw aquarium weer helemaal schoon te maken.

Welke aquarium magneet kunt u gebruiken?

De sterkte van de aantrekking tussen twee magneten neemt erg snel af naar mate er meer ruimte of materiaal, zoals glas, zich tussen de magneten bevindt. Om de juiste magneet te kiezen is het dus belangrijk om vast te stellen welke dikte het glas heeft. Daarbij komt nog de dikte van het doek of vilt dat tussen de magneten en het glas moet worden geplaatst, dit om krassen en glasbreuk te voorkomen. De volgende magneten zijn door klanten gebruikt:

Voor een dunne aquariumwand: Schijfmagneet 15x5mm
Voor een dikke aquariumwand: Blokmagneet 15x15x5mm

Let op: Vanwege de grote houdkracht (vooral de blokmagneet) is het verstandig om de magneten eerst te proberen op een oppervlakte dat minder breekbaar is dan glas. Probeer een vergelijkbare dikte van het materiaal aan te houden, en de magneten hierop te testen, zodoende weet u hoe sterk de magneten elkaar aantrekken.

Waterbestendigheid

Neodymium

Deze neodymium magneten zijn eigenlijk niet geschikt voor in water. Het is belangrijk om de magneten goed af te drogen na gebruik. Maar wanneer de magneet vaak wordt gebruikt zal deze uiteindelijk gaan roesten en bros worden. U kunt de magneet dus beter niet in de aquarium laten zitten wanneer u deze niet gebruikt. Het is dus verstandig om enkele reserve-exemplaren mee te bestellen.

Inspiratie

Inspiratie nodig voor uw nieuwe aquarium? Neem eens een kijkje op deze Pinterest-pagina: https://nl.pinterest.com/iihih/aquariums-fish-bowls-and-fish-tanks/

Contact

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via support@magnetenkopen.nl

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.