Your Cart

Blokmagneten

Blokmagneten vindt u terug in de meest uiteenlopende projecten. Hun robuuste vorm en grote houdkracht maakt dit een zeer veelzijdige magneet. Op deze pagina vindt u zowel neodymium als keramische blokmagneten. Daarnaast beschrijven we de verschillende voor- en nadelen van deze magneten.

Lengte
Lengte - slider
Lengte - inputs
mm
mm
Breedte
Breedte - slider
Breedte - inputs
mm
mm
Houdkracht
Houdkracht - slider
Houdkracht - inputs
kg
kg
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Stock Status

Neodymium Blokmagneten

 

Advies nodig?

Wilt u weten welke blokmagneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Keramische blokmagneten

Naast neodymium blokmagneten hebben we ook een kleine selectie keramische blokmagneten. Staat uw maat er niet bij? We kunnen vele andere afmetingen leveren met een levertijd van enkele werkdagen. Neem hiervoor aub contact met ons op. We helpen u graag.

Keramische blokmagneten hebben twee duidelijke voordelen ten opzichte van neodymium blokmagneten. Ten eerste zijn keramische blokmagneten waterbestendig en kunnen zonder problemen buitenshuis en in vochtige ruimtes worden gebruikt. Ten tweede heeft een keramische blokmagneet een hogere temperatuursbestendigheid dan een neodymium blokmagneet. Keramische magneten kunnen tot wel 250 graden Celcius worden gebruikt. Bij neodymium is dit slechts 80 garden Celcius. Boven deze temperatuur zal de magneet demagnetiseren en zijn werking verliezen. 

Robuuste en sterke Blokmagneten

Houdkracht

Met een houdkracht van 0,36kg t/m 45kg vind u op deze pagina altijd een blokmagneet die geschikt voor uw project. U vindt deze blokmagneten dan ook terug in elektronica en industriële producten. Ook hobbyisten weten deze blokmagneten op veel verschillende manieren in te zetten. De robuuste vorm maakt dat een blokmagneet tegen een stootje kan in vergelijking met andere vormen. Het is echter verstandig om altijd voorzichtig te zijn. Magneten zijn namelijk erg bros en kunnen dus breken. Laat blokmagneten nooit op elkaar of op metaal klappen. Alle informatie met betrekking tot veiligheid vindt u op deze pagina. Lees deze goed door voordat u aan de slag gaat met blokmagneten. Deze tips en waarschuwingen worden ook altijd meegeleverd met uw bestelling.

Blokmagneten lijmen

Wilt u de blokmagneet op een niet-magnetische oppervlakte, zoals bijvoorbeeld hout of plastic lijmen? Deze lijm is erg geschikt voor magneten. Wilt u de blokmagneet verticaal gebruiken, zoals bijvoorbeeld op een stalen kastdeur? In dat geval is het verstandig om zelfklevend rubbertape mee te bestellen. Dit vergroot de wrijvingsweerstand waardoor de blokmagneet minder snel over het oppervlak naar beneden zal schuiven. Dit wordt ook wel afschuifkracht genoemd. Het te belasten gewicht kan hierdoor wel tot 3 keer groter worden. Zodoende heeft u minder sterke blokmagneten nodig en dat scheelt weer in de kosten.

Naast de producten op deze pagina hebben wij ook een grote selectie schijfmagneten en ringmagneten.

Keramisch of neodymium

Neodymium blokmagneten hebben een grotere houdkracht dan keramische blokmagneten met dezelfde afmeting. Daarentegen zijn keramische blokmagneten in verhouding goedkoper en kunnen ook buitenshuis gebruikt worden. Bent u op zoek naar neodymium magneten die u buitenshuis kunt gebruiken? Dan zijn de rubber-gecoate magneten een goede optie. Deze zijn echter enkel beschikbaar in schijf-vorm.

Plus- of minpool bij blokmagneten

De noord- en zuidpool bevindt zich bij al deze magneten parallel aan de dikte van de magneet. Op deze pagina leggen we uit hoe twee magneten door elkaar worden aangetrokken. Blokmagneten kunnen elkaar zowel op de grote oppervlaktes aantrekken als op de kopse kant. De meeste houdkracht zit echter op de grote oppervlakten. Zoekt u een magneet waarbij de meeste houdkracht op de kopse kant bevindt dan zijn staafmagneten een betere optie. Deze zijn niet parallel aan de dikte van de magneet gemagnetiseerd, maar parallel aan de vlakke zijdes. Dit zorgt tevens voor een “dieper” magneetveld. dit kan handig zijn wanneer er materiaal of afstand tussen twee magneten zit. 

Toepassingen

Blokmagneten

Schroevenhouder

Handige tip voor tijdens het klussen! Bevestig deze blokmagneten aan de zijkant van uw boormachine (gebruik daarvoor deze sterke lijm) en klik de schroeven hieraan vast. Geen overbodige luxe, want vooral wanneer u alleen aan het klussen bent is er altijd een hand te kort. De lange stripvormige blokmagneet is ideaal om meerdere schroeven te bevestigen. Let er wel op dat niet alle schroeven magnetisch zijn. Er zijn bijvoorbeeld RVS-soorten die niet of zeer beperkt magnetisch zijn. Een schroef blijft dan helaas niet goed zitten.

Vleugels bevestigen

Deze compacte en sterke blokmagneet van 20x4x2mm was de perfecte oplossing voor een studieproject van één van onze klanten. Per vleugel van 20 gram is één blokmagneet gebruikt, waardoor de vleugels eenvoudig op de stalen buizen kan worden bevestigd. Hierdoor kunnen de vlinders eenvoudig afgekoppeld en aangekoppeld worden. Een mooie toepassing van deze kleine langwerpige blokmagneetjes.

Stroom opwekken met blokmagneten

Deze keramische blokmagneet van 40x20x10mm is een favoriete magneet onder natuurkundeleraren. Zo ook in dit project waarbij dmv 4 magneten en koperlakdraad stroom wordt opgewekt waarmee je een klein lampje kunt laten branden. Kijk voor de volledige uitleg, inclusief uitgebreide video, op deze pagina. U heeft naast 4 blokmagneten namelijk ook een lampje en koperlakdraad nodig. Een leuke en informatieve manier om werking van stroom en spanning te demonstreren.

Bouwtekeningen bevestigen

Een klant van ons werkt vaak op locatie, buiten op plekken waar het flink kan waaien. Deze neodymium blokmagneten van 10x10x4mm bevestigen op een eenvoudige wijze bouwtekeningen en andere documenten op bijvoorbeeld een metalen zaagtafel. Zelfs de dikkere documenten zitten stevig vast met 3 of 4 van deze blokmagneetjes, ideaal! Let er wel op dat deze magneten niet waterbestendig zijn. In dit geval was dat geen probleem aangezien er voldoende overkapping was.

Tot 16.00, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3022 reviews.