Your Cart

Magneet voor jeu de boules / pentanque

Magneet voor jeu de boules / Pentanque

Pentanque

Pentanque, een vorm van jeu de boules, is een sport dat door veel mensen met plezier wordt beoefend. Een magneet voor jeu de boules kan de inspanning tijdens het spel zeker verlichten. In het kort is het de bedoeling dat de metalen ballen zo dicht mogelijk bij het kleinere houten balletje moeten worden gegooid vanaf een afstand van 6-10 meter. De speler die een metalen bal (de boule) het dichtste bij het houten balletje weet te gooien wint het spel.

Oogmoer

Tijdens het spel moeten de ballen regelmatig opgeraapt worden. Aangezien jeu de boules ballen van metaal zijn is het gebruik van een magneet een slimme oplossing om de inspanning tijdens het bukken te vergemakkelijken. Een potmagneet met oogmoer is hiervoor een goede magneet, aangezien hier eenvoudig een touw aan kan worden bevestigd.

Welke houdkracht?

Voor een standaard pentanque-bal met een gewicht van 600 en 800 gram kunt u het beste een potmagneet met een houdkracht van 15kg gebruiken. Dit lijkt wellicht veel, maar deze houdkracht wordt alleen gehaald wanneer u de magneet rechtstreeks op een dikke metalen plaat bevestigd. Een pentanque-bal is rond, en is vaak geen zuiver metaal, maar een legering. Met deze houdkracht kunt u de bal eenvoudig oprapen en kunt u de magneet ook weer gemakkelijk loskrijgen.

Voorkom beschadiging

Door de houdkracht klappen de magneet en de jeu de boules-ballen vrij hard op elkaar, de magneet kan hierdoor breken. Het is daarom verstandig om enkele rubberen kappen met een diameter van 26 mm mee te bestellen dat over de magneet geplaatst kan worden. Hierdoor wordt de magneet beter beschermd en blijft de jeu de boules bal vrij van krassen.

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over onze producten of diensten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier, we helpen u graag!

Geef een reactie
De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.