Your Cart

Neodymium Magneten

Neodymium magneten zijn de sterkste magneten op de markt. Het zeldzame-aarde metaal neodymium zorgt voor de grote houdkracht. De zilvere nickelcoating maakt het een eye-catcher voor elk product of interieur. Beschikbaar in verschillende vormen en elke afmeting denkbaar.

Eigenschappen

Brosheid van neodymium magneten

Dit type magneten is erg bros en kan vrij eenvoudig breken. Zeker de dunnere schijfmagneten kunnen eenvoudig breken wanneer deze op elkaar, of op metaal klappen. Bij elke bestelling worden daarom aanzijzingen en tips mbt veilig gebruik van magneten meegezonden. Lees deze aub goed door voordat u met de magneten aan de slag gaat.

Neodymium magneten

Neodymium is een zelfzame aarde metaal, ook wel rare-earth metal genoemd. Dit metaal zorgt ervoor dat de magneet extra goed geladen kan worden. Er wordt een grote stroomstoot aan de magneet gegeven waardoor deze magnetisch wordt. Het neodymium zorgt ervoor dat de houdkracht extra groot wordt en de magneet lang sterk blijft. Factoren als hitte en andere magneetvelden kunnen de houdkracht wel beinvloeden. Alle info vindt u in ons artikel over het verlies van houdkracht bij magneten.

Toepassingen met neodymium magneten

Wat heeft u gemaakt met neodymium magneten?

We zijn erg benieuwd naar wat u heeft gemaakt de magneten. Heeftg u een mooie foto met tekst en uitleg, dan zouden wij deze graag op onze website plaatsen. Hiermee krijgen onze klanten een goed beeld van waartoe deze magneten in staat zijn. Op de verschillende categoriepagina’s vindt u overigens al een kleine selectie voorbeelden van toepassingen met deze magneten.

Kunt u niet kiezen?

Het kan lastig zijn om een inschatting te maken met betrekking tot de benodigde magneet en houdkracht. Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag via email en Whatsapp.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.