Your Cart

Rubberen Kapjes

Extra stroeve bevestiging van magneten

Deze rubberen kapjes passen op de verschillende potmagneten die wij in ons assortiment hebben. Deze kapjes worden gebruikt wanneer magneten krasvrij opgehangen moeten worden. Ook kunt u deze rubberen kappen gebruiken om de weerstand wilt vergroten op verticale oppervlakten, waardoor de magneet minder snel naar beneden zal zakken. Dit wordt ook wel de afschuifkracht genoemd

Krasvrij ophangen

Door middel van deze rubberen kapjes blijven zowel de potmagneten als het metaaloppervlakte vrij van krassen. Op de productpagina’s van de potmagneten staat aangegeven welke maat u nodig heeft voor desbetreffende magneet. De kappen zijn elastisch en vormen zich daarom goed stevig rondom de potmagneet.

Let op: door gebruik van deze rubberen kapjes komt de potmagneet verder van het metalen oppervlakte te staan, met als gevolg een lagere houdkracht.

Afschuifkracht

Een tweede voordeel van deze rubberen kappen is dat de afschuifkracht aanzienlijk wordt vergroot. Rubber is van nature erg stroef, daardoor kost het meer kracht om de magneten over een metalen oppervlakte te verschuiven. Het nadeel van rubberen kapjes is dat de afstand tussen magneet en metaal wordt vergroot, hierdoor neemt de houdkracht die loodrecht op de magneet zit iets af.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3035 reviews.