Your Cart

Schijfmagneten

Neodymium schijfmagneten zijn vervaardigd uit neodymium, ijzer en borium. Dit type zijn de sterkste magneten die er zijn. Zeker de grotere varianten zijn erg sterk en niet geschikt voor kinderen. Keramische schijfmagneten zijn qua volume dan wat groter, maar vaak een heel stuk goedkoper. Daarom is er voor elke toepassing een bijpassende schijfmagneet.

Diameter
Diameter - slider
Diameter - inputs
mm
mm
Houdkracht
Houdkracht - slider
Houdkracht - inputs
kg
kg
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Stock Status
Waterbestendige Schijfmagneten

Neodymium Schijfmagneten

Advies nodig over schijfmagneten?

Wilt u weten welke schijfmagneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Keramische Schijfmagneten

Naast neodymium magneten hebben we een kleine selectie keramische magneten. Deze magneten zijn minder sterk, maar wel waterbestendig. Keramische magneten kunnen tevens gebruikt worden tot 250 graden Celcius. Bij Neodymium magneten is dat slechts 80 graden Celcius.

Grote toepasbaarheid van schijfmagneten

Afmetingen

Magneten zijn zeer breed toepasbaar en zijn verkrijgbaar in elke denkbare afmeting. Zo hebben we schijfmagneten van 1mm dikte tot diameters van wel 70mm. Neodymium magneten zijn de sterkste ter wereld en worden vanwege hun compactheid in vele producten toegepast. Daarnaast hebben we onderaan de pagina een kleine selectie keramische magneten, deze zijn goedkoper en kunnen ook buitenshuis worden gebruikt.

Vastlijmen

Magneten trekken metalen oppervlaktes aan. Wilt u een schijfmagneet op een niet-magnetisch oppervlakte bevestigen dan hebben wij de perfecte lijm voor u. Op deze pagina vindt u alle informatie. Ook vindt u op onze website een ruime selectie zelfklevende magneten. Dit zijn magneten die reeds van een lijmlaag is voorzien.

Op verticale oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld een stalen deur van een kast, kan een magneet gemakkelijk naar beneden schuiven. Dit betekent dat de te belasten kracht dan maar 15% van de aangegeven houdkracht is. Met dit rubbertape kunt u een magneet tot wel 3 keer meer belasten dan een schijfmagneet zonder rubbertape. Erg slim om mee te bestellen!

Waterbestendigheid

Neodymium schijfmagneten zijn helaas niet waterbestendig. Deze magneten zullen gaan roesten en hun werking verliezen. Mocht u magneten buitenshuis of in vochtige omgevingen willen gebruiken dan kunt u neodymium schijfmagneten met rubbercoating nemen. Daarnaast zorgt de rubbercoating voor een grotere afschuifkracht, aangezien rubber erg stroef is.

Noord- en zuidpool

De noord- en zuidpool zijn gescheiden over de breedte van schijfmagneten. Dit betekent dat het bovenste vlak van de schijfmagneet een andere pool dan het onderste vlak heeft. Dit wordt ook wel axiale magnetisering genoemd. Op deze pagina kunt u goed zien hoe de magneten elkaar aantrekken. Daarnaast vind u op wikipedia meer informatie over de noord- en zuidpool van een magneet.

Magnetische ondergrond

Wilt u magneten gebruiken op een niet-magnetische ondergrond, zoals bijvoorbeeld steen of hout? Onze zelfklevende metaalstrips zijn erg eenvoudig te bevestigen en maken elk oppervlakte magnetisch. Daarnaast zijn deze strips verkrijgbaar in verschillende kleuren!

Contramagneet of tegenstuk?

Elke magneet heeft zowel een pluspool als een minpool. Wanneer u een sluiting wilt realiseren door middel van magneten dan kunt u de plupool koppelen met de minpool. Wanneer u 2 magneten vast heeft dan merkt u snel genoeg hoe deze elkaar aantrekken. Pas op dat de magneten niet op elkaar klappen, hierdoor kan de magneet breken. Zowel keramische schijfmagneten als neodymium schijfmagneten zijn heel erg bros.

In plaats van twee schijfmagneten zou u ook een magneet in combinatie met een metalen tegenstuk kunnen gebruiken. Deze tegenstukken kunt u vastlijmen of middels een schroef bevestigen.

Toepassingen met schijfmagneten

Bierdopjes opvangen met schijfmagneten

Onze klant op zoek naar een sterke schijfmagneet die in een plankje verstopt kon worden. De bedoeling was om de dopjes van frisdrankflesjes op te vangen. Ten eerste moest de magneet plat zijn. Ten tweede moest de magneet een grote sterkte hebben, aangezien deze de bierdopjes door hout moest aantrekken. Deze sterke magneet met een diameter van 30 mm was de perfecte oplossing. Tussen het oppervlakte van het hout en de schijfmagneet zit slechts 2mm hout. Op de productpagina staat daarnaast een mooie video waarop u goed de werking kunt zien.

Corsagemagneten

Corsages

Platte schijfmagneten met een diameter van 15mm zijn de favoriete magneten van bloemisten. Veelal worden deze gebruikt om corsages zonder gaatjes te bevestigen op kleding van bruiloft-gasten. Erg slim, want mensen zijn natuurlijk erg zuinig op hun dure feestkleding. Neem daarom een kijkje op de pagina over corsagemagneten. Hier leest u hoe u de schijfmagneten kunt bevestigen en verwerken in corsages.

schijfmagneten

Cd's bevestigen

Een sterke schijfmagneet met een diameter van 12mm past precies onder het cirkelvormige gat van een cd-hoesje. Hierdoor kun je de hoesjes fraai ophangen aan een magnetische oppervlakte. Dat is natuurlijk erg stijlvol en handig! Cd’s zullen niet beschadigen door het magneetveld van de schijfmagneet. Let wel op: op magneetverf zal een cdhoesje + magneet niet blijven zitten. In magneetverf zitten namelijk ijzerdeeltjes waardoor het magnetisch wordt. Echter heeft de schijfmagneet meer ijzer nodig om goed te hechten. Lichtere objecten kunnen wel op magneetverf worden bevestigd.

Keukengerei

Deze platte schijfmagneetjes zijn in dit project goed van pas gekomen, want onze klant wilde keukengerei, zoals een schaar en een kaassnijder, bevestigen op een metalen afzuigkap. Deze schijfmagneten, met een diameter van 8mm en een hoogte van 2mm, hangen objecten op een chique manier op. Let er wel op dat u zeker weet dat de objecten van ijzerhoudend (ferro-) metaal zijn, en niet van bijvoorbeeld aluminium. Ook zijn er veel RVS-soorten die niet magnetisch zijn. Dit kunt u echter niet aan het RVS-soort afzien. Wel kunt u dit met elke schijfmagneet testen.

Schijfmagneten voor tafelkleed

Tafelkleed

Een klant was op zoek naar een oplossing voor het probleem dat iedereen wel kent; op een mooie zomerdag kan het natuurlijk waaien, waardoor het tafelkleed op de tuintafel niet netjes op zijn plek blijft liggen. Door op elke hoek van de tafel twee van deze schijfmagneten met een diameter van 15mm te bevestigen is dit probleem opgelost. Eén onder de tafel, en één op het tafelkleed: ten eerste eenvoudig te bevestigen en ten tweede superstevig! De dikte van het kunststof van de tafel op de foto is ongeveer 5mm.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3035 reviews.