Your Cart

Tegenstukken

Metalen plaatjes voor niet-magnetische ondergronden

Deze metalen plaatjes kunnen gebruikt worden als tegenstukken voor magneten. Deze plaatjes bevestigd u met gratis meegeleverde schroef. Door gebruik te maken van deze tegenstukken realiseert u de maximale houdkracht die staat aangegeven bij desbetreffende magneet.

Magneten bevestigen

Deze ijzeren plaatjes met verzonken gat zijn geen magneten maar worden als tegenstuk gebruikt voor o.a. potmagneten. Het verzonken gat maakt het eenvoudig om de tegenstukken met een schroef te bevestigen. Bijpassende schroef krijgt u er gratis bij!

Buitengebruik

De tegenstukken hebben een nickel-coating en zijn daarom niet geschikt voor buitenshuis aangezien deze uiteindelijk zullen gaan roesten. In dat geval zijn wellicht onze waterbestendige magneten met rubber-omhulsel een goede optie.

Tegenstuk met opstaande rand

Nog minder last van de afschuifkracht

De aangegeven houdkracht van een magneet is loodrecht gemeten maar er is een stuk minder kracht nodig om de magneet over het oppervlakte te verschuiven. Deze metalen tegenstukken hebben een opstaande rand om zodoende te voorkomen dat de magneet naar beneden schuift door de zwaartekracht. Zodoende heeft u minder sterkere magneten nodig voor hetzelfde resultaat. Ideaal voor zowel losse magneten als potmagneten. Deze tegenstukken zijn van zichzelf dus niet magnetisch en kunnen door middel van een schroef worden bevestigd.

Loskoppelen van de magneet

Let wel op dat wanneer een magneet in het tegenstuk geplaatst wordt het erg lastig is ofwel onmogelijk om hem weer los te krijgen. Bevestig de magneet dus eerst aan een groter object om zodoende meer grip te realiseren. Deze tegenstukken zijn helaas niet geschikt voor gebruik buitenshuis of in vochtige omgevingen, deze zal gaan roesten.

Zelfklevende tegenstukken

Deze tegenstukken hebben een lijmlaagje, waardoor deze eenvoudig bevestigd kunnen worden op gladde oppervlakten. De lijmlaag is voorzien van een beschermfolie, welke eenvoudig te verwijderen is. De zelfklevende zijde is geschikt als sluitingen op papier, karton, plexiglas (PMMA) en hout.

Aanwijzingen

Neem de volgende aanwijzingen in acht bij het plaatsen van de zelfklevende schijven;

  • de ondergrond is schoon, droog en vrij van stof
  • gebruik gladde ondergronden zodat de magneet optimaal hecht op de oppervlakte (poedergecoate oppervlaktes zijn niet optimaal)
  • De zelfklevende zijde wordt beschermd met een dunne folie. Door middel van het lipje aan de folie kan deze eenvoudig verwijderd worden.

Let op: de zelfklevende tegenstukken zijn minder geschikt op kunststoffen als PP en PE. Vooral bij belasting kan de lijm op de zelfklevende zijde eenvoudig loslaten.

Metaalkleurig

Wit gecoat

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3035 reviews.