Your Cart

Zelfklevende magneten

Sterke lijmlaag

Zelfklevende magneten hebben een dun laagje lijm op één zijde van de magneet. Deze lijm hecht heel erg goed op gladde en vlakke oppervlakten. U vindt dit mooie product vaak terug in magneetsluitingen voor boeken en mappen. Op deze pagina leest u welke materialen geschikt zijn en wat u nog meer belangrijk is om te weten.

Houdkracht
Houdkracht - slider
Houdkracht - inputs
kg
kg
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Stock Status

Advies nodig?

Wilt u weten welke schijfmagneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Sluitingen

Neodymium magneten met een zelfklevende zijde zijn uitermate geschikt als sluitingen op papier, karton, plexiglas (PMMA) en hout.

Bij een bestelling van 20 magneten ontvangt u 10 sets waarbij de niet-zelfklevende zijdes elkaar aantrekken. Hierdoor kunt u de magneten gebruiken voor bijvoorbeeld een sluiting in een multomap.

Zelfklevende magneten aanbrengen

Neem de volgende aanwijzingen in acht bij het plaatsen van de magneten;

  • de ondergrond is schoon, droog en vrij van stof.
  • gebruik gladde ondergronden zodat de magneet optimaal hecht op de oppervlakte. Poedergecoate oppervlaktes zijn niet optimaal.
  • De zelfklevende zijde wordt beschermd met een dunne folie. U verwijderd de folie eenvoudig door het uitstekende lipje.

Let op: de lijmlaag van deze magneten is minder geschikt op kunststoffen als PP en PE. Vooral bij belasting kan de lijm op de zelfklevende zijde eenvoudig loslaten.

Toepassingen

Posters ophangen

Met deze kleine zelfklevende magneet hangt u op een handige manier posters op. Let hierbij wel goed op het gewicht. Met vier magneetjes (twee sets) kunt u stevig een poster ophangen met een gewicht van ongeveer 60 gram. Hiermee De plaatst u de magneet met de plus-pool op de wand, en de min-pool plaatst u op de poster.

Daarnaast worden deze zelfklevende magneten gebruikt voor magneetsluitingen. Bijvoorbeeld van mappen en kartonnen verpakkingen. Op Pinterest vindt u hiervan veel mooie voorbeelden.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.