Your Cart

Magneten voor kleding​

Magneten met PVC-seal

De magneten voor kleding zijn gesealed met een kunststof laagje. De sterke neodymium magneten zijn eigenlijk niet waterbestendig. Door deze seal van PVC kunnen de magneten in de kleding worden genaaid en zonder problemen worden gewassen in de wasmachine. De magneet zal roestvrij blijven. Ook kunt u de magneten zodoende buiten en in vochtige omgevingen gebruiken zoals in bijvoorbeeld een badkamer. Een andere veel gebruikte toepassing van deze magneten is voor gordijnen in een camper en bus. De magneten kunnen in of op het stof worden genaaid.

Waspoeder

Let op: de magneten zijn geschikt om in de wasmachine te wassen. Vaak wassen met waspoeder kan er echter voor zorgen dat de PVC-seal bros wordt. Dit kan resulteren in een gescheurde seal. 

Advies nodig?

Wilt u weten welke schijfmagneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Vorm kledingmagneten

Binnenin de seal zitten platte schijfmagneten. De seal is wel verschillend, deze kan rond zijn of vierkant. Van beide varianten zijn 2 sterktes beschikbaar. Wanneer u twee van deze magneten besteld kunt u deze als paar gebruiken. Elke magneet heeft een noord- en een zuidpool, dus het is maar net hoe de magneten ten opzichte van elkaar houdt of deze elkaar aantrekken of afstoten.

Wasmachine

Let er op dat de meeste wasmachines van metaal zijn gemaakt en daardoor magnetisch. De magneten kunnen dus aan de trommel blijven kleven. Het is daarom verstandig om de kleding in een kussensloop of andere waszak te stoppen en het fijnewasprogramma te laten lopen. Na het wassen kunt u de kleding het beste op natuurlijke wijze laten drogen. Qua temperatuur kunt u de magneten niet heter dan 80 graden Celcius wassen. De magneten zullen dan hun houdkracht verliezen.

Toepassingen

Heeft u deze magneten gebruikt in een project en heeft u hiervan een mooie foto? We zouden deze graag op onze website plaatsen om ook andere klanten te informeren wat er allemaal mogelijk is met deze magneet.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.