Your Cart

Ringmagneten

Ringmagneten worden veel gebruikt in producten waarbij de magneet wordt vastgeklemd op een stuk kunststof, of worden los op een as bevestigd om zodoende een magneetvering te realiseren. Ook vindt u deze magneet vaak terug in luidsprekers. Wanneer u een magneet wilt bevestigen met een schroef kunt u beter kiezen voor potmagneten met een verzonken gat. Op deze pagina vindt u alle informatie over neodymium en keramische magneten.

Buitendiameter
Buitendiameter - slider
Buitendiameter - inputs
mm
mm
Binnendiameter
Binnendiameter - slider
Binnendiameter - inputs
mm
mm
Hoogte
Hoogte - slider
Hoogte - inputs
mm
mm
Houdkracht
Houdkracht - slider
Houdkracht - inputs
kg
kg
Prijs
Prijs - slider
Prijs - inputs
Stock Status

Neodymium Ringmagneten

Heeft u advies nodig over ringmagneten?

Wilt u weten welke magneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Keramische Ringmagneten

Keramische ringmagneten vind u veelal terug in onder andere ouderwetse luidsprekers. Deze magneten hebben het grote voordeel dat ze waterbestendig zijn. Daarnaast kunnen deze ringmagneten gebruikt worden tot een tempeartuur van 250 graden Celcius.

Noord of zuidpool?

Op deze pagina vindt u een ruime sortering magneten, met diameters variërend van 6 tot 100mm. Alle magneten op deze pagina zijn over de breedte gepolariseerd, dit wordt ook wel axiale gemagnetiseerd genoemd.

Keramisch of neodymium ringmagneten?

Het ouderwetse materiaal waar magneten van gemaakt worden is keramiek. Dit materiaal is waterbestendig maar zijn hebben meer volume nodig voor een zelfde houdkracht vergeleken met neodymium. Neodymium wordt gebruikt in de modernere magneten. Hierdoor heeft een magneet met hetzelfde volume een veel grotere houdkracht.

Ringmagneten bevestigen met schroeven

Wilt u deze magneten op bijvoorbeeld hout bevestigen door middel van een schroef? In dat geval kunt u beter kiezen voor potmagneten met een verzonken gat, deze zijn hier speciaal voor gemaakt. Bij de magneten op deze pagina bestaat de kans dat deze zullen breken tijdens het bevestigen van een schroef.

Vanwege de vorm kunnen deze magneten eenvoudig over een kunststof buis worden geschoven. De tegenwerkende polen kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een soepele magnetische vering. Twijfelt u over hoe de magneten precies werken en zich verhouden tot elkaar? Aarzel niet om contact op te nemen via ons contactformulier, wij geven u graag advies. Onze pagina met toepassingen van magneten biedt vaak ook wat meer duidelijkheid over de werking van de houdkracht van een magneet.

Lijm voor ringmagneten

Op zoek naar een extreem sterke lijm ter bevestiging van magneten op iedere oppervlakte? Op deze pagina vindt u alle informatie en kunt u de lijm direct mee bestellen.

Contact

Heeft u na het lezen van deze pagina nog meer informatie nodig? Of wilt u een offerte aanvragen voor een groot aantal van één bepaalde magneet? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.