Voor 16.30u besteld = morgen in huis

Persoonlijke helpdesk

Staafmagneten

Staafmagneten, gemaakt van het zeldzame aarde metaal (rare earth metal) neodymium, worden vaak gebruikt in natuurkundeproeven. U kunt met deze magneten onder andere bepalen waar de noordpool en de zuidpool van de aarde zich bevinden.

Staafmagneten in gebruik

Vaak worden staafmagneten gebruikt om de werking van magneten te illustreren. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak tijdens natuurkundelessen. Ook vindt u deze magneten terug in vele moderne producten met bijvoorbeeld een magneetsluiting die een grotere houdkracht eisen dan platte schijf- of blokmagneten. Dit is ook de reden dat er veel verschillende diktes en lengtes beschikbaar zijn. Bent u op zoek naar een specifieke maat die niet op deze pagina staat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor 16.30u besteld = zelfde werkdag verzonden

Persoonlijke helpdesk voor al uw vragen

Beoordeeld met een 9,4 op webwinkelkeur!

Advies nodig?

Wilt u weten welke schijfmagneet geschikt is voor uw project? Of twijfelt u nog over de benodigde houdkracht? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via whatsapp. We staan voor u klaar.

Wat is uw toepassing?

We zijn natuurlijk erg benieuwd waar u staafmagneten voor heeft gebruikt. Wellicht heeft u een magneetwand gecreëerd, of gebruikt u de magneten op uw koelkast? Laat het ons weten of tag ons op facebook! We zijn namelijk altijd op zoek naar mooie voorbeelden.

Wat is de noordpool van staafmagneten?

Ten eerste hebben alle staafmagneten zowel een noord- en een zuidpool. Ten tweede ligt de scheiding tussen deze polen exact in het midden van de staaf. Dit betekent dat de scheiding parallel aan de vlakke zijdes van de magneet ligt. U kunt de noordpool van de zuidpool onderscheiden door te zorgen dat de staafmagneet vrij draaibaar is. Daardoor zal de noordpool automatisch naar het noorden richten. De noordpool van een magneet trekt een zuidpool van een andere magneet aan. De noordpool stoot logischerwijs de noordpool van een andere magneet weer af. Op Wikihow vindt u een uitgebreid Engelstalig artikel over hoe u de noord- en zuidpool van een magneet kunt bepalen.

Toepassingen

Ansichtkaarten

Deze staafmagneet met een diameter van 6,4 mm en hoogte 14 mm zijn erg handig om ansichtkaarten mooi te etaleren. Aan de achterkant van de kaart zitten twee staafmagneten. Aan de voorkant wordt de kaart aan de magneten geklemd door middel van een klein schijfmagneetje met dezelfde diameter. Een erg mooi en simpel idee. Hiermee heeft u de ideale manier om uw verjaardags- en kerstkaarten een mooie plek in huis te geven. Wanneer u uitgekeken bent op de ansichtkaarten kunt u de magneten uiteraard weer voor andere kaarten gebruiken.

Tot 16.30, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1894 reviews.