Your Cart

Veilig omgaan met magneten

Neodymium magneten en ferriet magneten: waarschuwingen en tips voor veilig gebruik.

Aanwijzingen

Bij het gebruik van magneten is het belangrijk om enkele aanwijzingen voor veilig gebruik in acht te nemen;

Breken

Magneten, en vooral neodymium magneten, zijn erg bros en kunnen daardoor eenvoudig breken wanneer er niet voorzichtig mee om wordt gegaan. U kunt ervan uitgaan dat wanneer u twee magneten, of één magneet en een metalen oppervlakte, ongecontroleerd op elkaar laat klappen dat de magneet zal breken. Dit zal dus ten alle tijde voorkomen moeten worden!

Magnetisch veld: houd voldoende afstand tussen magneten en apparaten en voorwerpen die door een magnetisch veld kunnen worden beschadigd.

Pacemakers: magneten kunnen pacemakers en geïmplanteerde defibrillatoren ten nadele beïnvloeden. Let dus op als u zelf pacemakers of geïmplanteerde defibrillatoren heeft en houdt rekening met andere mensen met deze apparaten

Kneuzingen: magneten hebben verschillende aantrekkingskrachten. Een groot gedeelte van de magneten die op deze site verkocht worden zijn zo sterk dat ze kneuzingen kunnen veroorzaken wanneer u bijvoorbeeld uw vingers er tussen krijgt. De kans op kneuzingen kan worden verkleind wanneer u stevige dikke handschoenen draagt.

Inslikgevaar: Niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Kleine magneten kunnen door kinderen ingeslikt worden, zorg dus dat magneten buiten bereik van kinderen blijven. Na het inslikken van 2 of meer magneten kunnen deze zich in de darmen aan elkaar koppelen. Als er darmweefsel tussen de magneten klemt, dan kan door de kracht een darmperforatie ontstaan. Verschillende ongevallen zijn bekend waarbij kinderen magneten inslikten, soms met fatale afloop.

Verstikkingsgevaar: Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Kleine magneten kunnen verstikkingsgevaar opleveren wanneer deze in de luchtwegen terecht komen.

Houdkracht: de aangegeven houdkracht kan verschillen aangezien er veel verschillende ferro-materialen verkrijgbaar zijn. Neem dus altijd een ruime veiligheidsfactor mee in uw berekening en gebruik magneten niet op plekken waar personen schade kunnen lijden bij het falen van materialen.

Luchtpost: verzend de magneten niet per luchtpost. Het magnetisch veld van magneten kan apparatuur ten nadele beïnvloeden.

Verzending per post: wanneer magneten niet goed zijn verpakt kunnen er storingen optreden aan apparaten die gebruikt worden om de post te sorteren. Zorg dat de magneten voldoende zijn afgeschermd.

Langdurig contact: vermijd langdurig contact tussen uw lichaam en magneten. Een negatieve uitwerking op uw lichaam is onwaarschijnlijk, maar kan niet worden uitgesloten.

Versplinteren: zowel neodymium magneten als keramische magneten zijn bros. Pas dus op met het botsen van magneten met een andere magneet of tegen metalen en zie af van het bewerken van magneten.

Elektrische geleidbaarheid: neodymium magneten geleiden. Laat de magneten dus niet in aanraking komen met elektriciteit.

Roest: gebruik neodymium magneten alleen binnenshuis i.v.m. aantasting door roest. Keramische magneten kunnen wel zonder problemen buiten gebruikt worden.

Zware voorwerpen: de houdkracht die op www.magnetenkopen.nl wordt genoemd is uitsluitend van toepassing onder ideale voorwaarden. Neem dus een hoge veiligheidsfactor mee in uw berekening en gebruik de magneten niet op plaatsen waar personen, dieren en producten schade kunnen ondervinden van het falen van de materialen.

Ontvlambaarheid: het stof dat vrijkomt bij bijvoorbeeld boren in neodymium magneten kan gemakkelijk ontvlammen. Bewerk daarom de magneten niet zelf maar zoek de juiste magneet voor uw doeleinden.

Nikkelallergie: de magneten die bewerkt zijn met een coating bevatten veelal het materiaal nikkel. Vermijd huidcontact wanneer u allergisch bent voor dit materiaal.

Temperaturen: magneten hebben een maximum gebruikstemperatuur. Bij neodymium magneten is dit van 80 tot 200 graden Celsius. Bij 80 graden Celsius en hoger verliezen neodymium magneten hun houdkracht. Keramische magneten kunnen worden gebruikt bij -40 graden Celsius tot 250 graden Celsius. Gebruik de magneten alleen binnen de aangegeven temperaturen, ook tijdens het bevestigen van de magneten.

Scope Webwinkel / www.magnetenkopen.nl / support@magnetenkopen.nl

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.