Your Cart

Welke houdkracht heb ik nodig?

Het kan soms lastig zijn om in te schatten welke houdkracht u nodig heeft. In onderstaande video worden de belangrijkste factoren uitgelegd. Heeft u na het zien van deze video nog vragen, neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Tekst uit de video

Intro

Het is vaak lastig in te schatten welke magneet u nodig heeft. Waar moet u op letten?
Denk aan:
– houdkracht:
– materiaal:
– bevestigingsoppervlak:
– omgevingsfactoren:

Houdkracht

Soms doet een magneet niet wat je verwacht. Het zit te sterk vast of juist niet stevig genoeg. Dan hebben we het over houdkracht: het maximale gewicht dat loodrecht aan de magneet kan worden gehangen. Let op: Er is minder kracht nodig om een magneet over het oppervlakte te verschuiven. Op een wand is de belastende kracht dus een stuk minder: maar zo’n 15% van de normale kracht. 

IJzerdikte

Hoe dikker het ijzer, hoe groter de houdkracht. Een dunne plaat trekt de magneet minder goed aan. Ook het soort metaal is van invloed. Plaats een magneet zoveel mogelijk rechtstreeks op een metalen oppervlak zonder materiaal ertussen. Zelfs een laagje verf kan voor een vermindering van de houdkracht zorgen.

Buitenshuis

Buiten of in vochtige ruimtes kiest u keramische magneten of magneten met een rubbercoating. Neodymium magneten zullen gaan roesten. Heeft u na het zien van deze video nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.