Your Cart

Magneet voor schuifdeur, foto’s, tips & trucs

Magneet voor schuifdeur

Magneet met verzonken gat

Bent u op zoek naar een magneet voor uw schuifdeur? Eén van onze klanten zocht een oplossing om de openstaande schuifdeur op een mooie manier te kunnen sluiten. Hiervoor is de potmagneet met verzonken gat met een houdkracht van 19kg gebruikt. Wanneer u de magneet vasthoud is het maar een klein dingetje, maar de houdkracht is toch genoeg om de toch forse deur op zijn plaats te houden. Dit komt doordat de magneet in een stalen pot is geplaatst waardoor de houdkracht efficienter wordt ingezet dan bij een losse neodymium magneet.

Uitsparing

De uitsparing in de deur zorgt ervoor dat de magneet netjes is weggewerkt. De magneet kan eenvoudig met een kleine schroef worden bevestigd in het hout. Op die manier kan de magneet ook goed contact maken met het tegenstuk. Op de andere deur is zo’n dunne metalen tegenstuk bevestigd zodat de magneet hier goed op aansluit om zodoende de kier minimaal te houden. Een vergelijkbare metalen tegenstuk als op de foto vindt u hier. Deze heeft eenzelfde diameter als de potmagneet. Let wel: hoe dikker het metaal van het tegenstuk, hoe groter de uiteindelijke houdkracht is van de magneet. Zo kan een kleine magneet op een dikke metalen plaat in een grotere houdkracht resulteren, dan een sterke magneet op een hele dunne metalen plaat.

schuifdeur magneet schuifdeur magneten   magneet voor deur
magneet voor schuifdeur   deurmagneet

Advies

Houdkracht

Let op: afhankelijk van de grootte en zwaarte van de deur kan er een sterkere of minder sterkere magneet nodig zijn. Vindt u het lastig om in te schatten welke houdkracht u nodig heeft? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag. Beschrijf aub uw situatie zo uitgebreid mogelijk zodat wij een goede inschatting kunnen maken. Geef bijvoorbeeld aan hoe zwaar of licht de deur dichtgaat, hoe groot de deur is. Of u zelf al een idee heeft hoe u de magneet wilt bevestigen etc.

Geef een reactie
De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.