Your Cart

Potmagneten

Potmagneten hebben een extra grote houdkracht vanwege de stalen pot die om de neodymium magneet is gevat. Het magneetveld wordt hierdoor als het ware één bepaalde richting opgeduwd, waardoor een de houdkracht efficiënter wordt gebruikt. De magneten zijn beschikbaar met bijvoorbeeld een haak, oogmoer, verzonken gat en met rubbercoating.

Toebehoren

Eigenschappen

Grote variatie

Op de stalen pot kunnen veel verschillende objecten worden bevestigd. Zo zijn er magneten met haak, oogmoer, draadstift of verzonken gat. Voor elk project is er de juiste potmagneet beschikbaar. Daarnaast zijn er veel accesoires beschikbaar zoals rubberen kappen en tegenstukken in alle maten. 

Tegenstukken

Zorg er bij de tegenstukken voor dat de magneet volledig contact maakt met het tegenstuk. Het is dus aan te bevelen om een tegenstuk te kiezen die net iets groter is dan de magneet. Zodoende wordt de volledige houdkracht van de magneet benut. De tegenstukken hebben genoeg dikte om de maximale houdkracht van de magneet te behalen. Een dun oppervlak kan ervoor zorgen dat de magneet minder goed hecht.

Rubber kappen

Rubber kappen kunnen om de potmagneet geplaatst worden. Hierdoor blijft zowel de potmagneet als het metalen oppervlak beter beschermd tegen krassen. Zorg ervoor dat wanneer u geen gebruik maakt van rubberen kappen dat u de magneet voorzichtig op het metaal plaatst. Neodymium magneten zijn erg bros en kunnen breken. Ook maakt de rubberen kap de bevestiging stroever waardoor de potmagneet minder eenvoudig over het metalen oppervlak kan schuiven.

Toepassingen

Wat heeft u met deze magneten gemaakt?

We zijn erg benieuwd waar onze klanten de magneten  voor hebben gebruikt. Mocht u een mooie foto met uitleg hebben dan zouden we deze graag op onze website plaatsen. Neem daarvoor aub contact met ons op.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.