Your Cart

Richting van het magneetveld

Hoe trekken magneten elkaar aan?

Magnetiseringsrichting

Iedere magneet is op een bepaalde manier gemagnetiseerd. Hierdoor heeft de magnetisering een bepaalde richting. Dit wordt de magnetiseringsrichting genoemd. Dit is belangrijke informatie wanneer u wilt weten hoe de magneten elkaar aantrekken.

Parralel

Bij alle magneten in onze webwinkel loopt de magnestisering parallel aan de dikte van de magneet. Op de volgende foto’s kunt u duidelijk zien op welke manieren u de magneten aan elkaar kunt laten kleven. Dit principe is bij zowel keramische magneten als neodymium magneten gelijk:

Potmagneten

Vaste magneten

Bij potmagneten werken de magneten in principe hetzelfde als hierboven beschreven. Echter, omdat de magneten in een stalen pot zijn gevat kan de magneet niet worden “omgedraaid”. Dit betekent dat potmagneten elkaar niet recht aantrekken, maar dat ze als het ware automatisch verschuiven. Dit is goed op het volgende voorbeeld te zien met de neodymium potmagneet. Dit principe geldt ook voor de potmagneten met haak, draadstift, rond boorgat en verzonken gat.

Diametraal

Er zijn magneten op de markt die diametraal zijn gemagnetiseerd. Mocht u deze nodig hebben neem dan a.u.b. contact met ons op via support@magnetenkopen.nl of het contactformulier.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.