Your Cart

Hoe wordt de houdkracht van magneten berekend?

Maximale houdkracht

Ideale omstandigheden

De aangegeven houdkracht is gemeten in ideale omstandigheden. De houdkracht is haaks gemeten op het oppervlakte op een dikke zuiver metalen plaat. Het materiaal waar de magneet op bevestigd wordt dient van zuiver metaal te zijn. Een legering van niet-metalen zal de houdkracht beduidend doen afnemen. In verticale richting kunnen magneten beduidend minder belast worden. Dit leggen we ook in het kort uit in de video over houdkracht.

Potmagneten

Bij potmagneten wordt de houdkracht van de magneten versterkt door de stalen pot. Deze pot versterkt de houdkracht alleen wanneer de magneet direct op een dik ijzeren oppervlakte wordt geplaatst. U kunt de magneten dus duidelijk minder belasten wanneer de ijzeren plaat dun is of met een verflaagje bedekt is. Dit is ook het geval wanneer het oppervlak ruw is, de potmagneet maakt dan geen optimaal contact met het oppervlak.

Zelfde magneten, andere houdkracht?

Verschillende metingen

Wij voeren de metingen niet zelf uit maar nemen deze over van onze leverancier. Het kan voorkomen dat u bij een andere magneet-aanbieder een magneet vindt met dezelfde afmetingen en materiaal, maar een andere houdkracht. Dit komt waarschijnlijk door een andere manier van meten.

Trucjes

Er zijn verschillende trucjes om de houdkracht hoger te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Dit is dus ook niet eerlijk en deze waardes zullen wij nooit gebruiken. Onze leverancier garandeert ons dat de aangegeven houdkracht ook daadwerkelijk de houdkracht is die mogelijk is met desbetreffende magneet.

Theorie of praktijk?

De houdkracht van magneten wordt berekend door middel van een computerprogramma. Daarnaast wordt ook in de praktijk de houdkracht gemeten. Onze leverancier levert altijd de laagste waarde van deze twee methodes aan waardoor het kan voorkomen dat de houdkracht in de praktijk iets hoger is dan wordt aangegeven op onze website. Het zal echter nooit minder zijn.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.