Your Cart

Info: Verlies van houdkracht

Verzwakking

Houdkrachtvermindering

Regelmatig wordt ons gevraagd of magneten in de loop der tijd zwakker worden, daarom dit item over het verlies in houdkracht van magneten.

Normaal gebruik

Bij normaal gebruik en omstandigheden kunnen magneten vrijwel onbeperkt hun houdkracht behouden. Er zijn enkele factoren die de houdkracht van magneten duidelijk kunnen verzwakken. In beginsel zijn dezelfde factoren van toepassing op zowel keramische (ferriet) magneten als van het materiaal neodymium, alleen in andere waardes.

Ferriet of Neodymium

Ferriet magneten

  • Zoals ook op de product pagina’s beschreven is de maximum temperatuur waar de meeste keramische magneten in gebruikt kunnen worden rond de 250 graden Celsius. De minimumtemperatuur is rond de -40 graden.
  • Magneetvelden van andere magneten, of bijvoorbeeld elektromagneten. Let op dat ook de magneetvelden van neodymium magneten de houdkracht kan laten afnemen. Zorg dus dat deze gescheiden blijven!

Neodymium magneten

  • Zoals ook op de productpagina’s beschreven is de maximum temperatuur waar de meeste neodymium magneten in gebruikt kunnen worden rond de 80 graden Celsius.
  • Magneetvelden van andere magneten, of bijvoorbeeld elektromagneten

 

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.