Your Cart

Houdkracht vergroten dmv meerdere magneten

Houdkracht vergroten

Stapelen

U kunt de houdkracht vergroten door het “stapelen” van de magneten. Dit kan goed worden toegepast bij schijfmagneten.

Plat genoeg

Wanneer u twee identieke magneten met een houdkracht van 1 kg aan elkaar koppelt dan wordt de houdkracht ongeveer 2 keer zo groot. Maar let op: dit gebeurt alleen bij schijfmagneten die plat genoeg zijn. De hoogte mag dan maximaal de helft van de doorsnede van 1 van de schijfmagneten zijn.

Voorbeeld

Drie schijfmagneten

Stel dat u een schijfmagneet met diameter 15 en hoogte 2 mm met houdkracht 1,17 kg. heeft dan mag de stapel maximaal 7,5 mm zijn. U kunt dus 3 schijfmagneten op elkaar stapelen, dan is de houdkracht 3 keer zo sterk.

1:  1,17 kg
2:  2,34 kg
3: 3,51 kg

In het geval van schijfmagneet 10mm en hoogte 5 mm betekent dat de “stapel” maximaal 5 mm hoog mag zijn. Bij deze magneet kan dit dus niet.

Risicofactor

Let op: de houdkracht tussen de verschillende schijfmagneten is bij het “stapelen” niet gelijk. De kracht tussen de magneet en het ijzeren oppervlakte zal groter zijn dan tussen de andere magneten.

Neem met het oog op veiligheid altijd een ruime risicofactor mee in uw berekeningen! Kijk voor andere items over magneten op de pagina met veelgestelde vragen.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.