Shopping Cart

Zijn magneetsieraden gevaarlijk?

Magneetsieraden

Magnetische sluiting

Veel van onze klanten gebruiken de producten uit onze shop voor magneetsieraden. Vaak wordt de magneet als sluiting gebruikt vanwege de eenvoudige bevestiging en grote houdkracht. Omdat sieraden vaak grote waarde hebben moeten deze goed vastzitten en wordt daarom gekozen voor neodymium magneten. De ouderwetse keramische magneten zijn vaak niet sterk genoeg.

Huid

Regelmatig ontvangen wij de vraag van klanten of magneten gevaarlijk zijn om op de huid te dragen. Onze neodymium magneten hebben een nikkel-coating. Het is daarom raadzaam om voordat u de magneet gaat dragen of te produceren te controleren of de gebruiker een nikkelallergie heeft. Daarnaast is het sowieso verstandig om langdurig contact met de huid te voorkomen; Een negatieve uitwerking op uw lichaam is onwaarschijnlijk, maar kan niet worden uitgesloten.

Klik hier om naar de webshop te gaan

Kogelmagneten

Kogelmagneten als sieraad

Kogelmagneten werden door hun vorm en mooi look vaak gebruikt als sieraad. Van de kogels kan eenvoudig een armband worden gemaakt en zijn sterk genoeg om goed te blijven zitten. Helaas mogen deze magneten niet meer worden verkocht in Nederland. Dit heeft als oorzaak dat deze magneten als speelgoedmagneten worden beschouwd en door kinderen kan worden ingeslikt. In Amerika is helaas een geval bekend met een fatale afloop. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft ons daarom verplicht deze magneten uit de handel te halen. Andere aanbieders van deze magneten voldoen niet aan de Nederlandse regelgeving.

Vragen

Heeft u vragen of advies nodig over de juiste magneet voor uw eigen sieraad? Wij helpen u graag. Neem contact op via het contactformulier of mail ons op support@magnetenkopen.nl.

Inspiratie

Wilt u zelf mooie sieraden maken met magneten dan kunnen wij u de volgende Pinterest pagina aanbevelen. Hier staat een enorme hoeveelheid ideen, tips en trucs. Wanneer u één van de sieraden op deze pagina wilt maken kunt u natuurlijk altijd de foto, of de link van de foto mailen, zodoende kunnen wij u precies vertellen welke magneten u nodig heeft.

Tot 16.00, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2983 reviews.