Shopping Cart

Magneten ontkoppelen

Magneten koppelen of ontkoppelen

Grote houdkracht

Vanwege de grote houdkracht kan het erg lastig zijn om neodymium magneten van elkaar te ontkoppelen. Om dezelfde reden kunnen magneten hard op elkaar klappen en breken wanneer u deze niet op de juiste manier bij elkaar brengt. Wellicht ten overvloede: magneten zijn erg bros, en mogen nooit op elkaar klappen.

Kunststof

In veel gevallen is het onmogelijk om de grotere, sterkere magneten van elkaar los te koppelen. Deze magneten leveren wij met een kunststof tussenschotje. Hierdoor maken de oppervlaktes van de magneten niet rechtstreeks contact met elkaar en kunnen dus iets eenvoudiger losgekoppeld worden.

Kunststof tussenschotjes zodat de magneten elkaar niet raken

Hoe kunt u magneten ontkoppelen?

Kleine magneten

Bij de kleinere magneten kunt u de bovenste magneet van de stapel af draaien met uw duim. Probeer niet om de magneet haaks van de stapel af te trekken, dit kost in vergelijking veel meer kracht.

Grote magneten

Wanneer dit niet lukt om de magneten op deze manier los te koppelen kunt u de rand van een tafel gebruiken. Zet de ene magneet vast tussen de tafel en de palm van uw hand. Probeer met uw andere hand de magneet voorzichtig naar beneden te duwen.

Hoe ontkoppel je een magneet?

Ontkoppelaars

Er zijn ook zogenaamde magneetontkoppelaars op de markt. Deze apparaten werken door middel van een hefboom en hiermee kunt u zelfs de allersterkste magneten met handkracht ontkoppelen. neem voor deze ontkoppelaars geheel vrijblijvend contact met ons op.

Tot 16.00, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2983 reviews.