Shopping Cart

Temperatuursbestendigheid

Materiaal

Keramisch of neodymium

Op de productpagina’s staat aangegeven van welk materiaal desbetreffende magneet gemaakt is. In de eerste plaats is het óf een keramische magneet, óf een neodymium magneet. Neodymium magneten zijn gemaakt van Neodymium-ijzer-borium (NdFeB). Daarnaast krijgen magneten een aanduiding voor de kwaliteit van het materiaal. Dit zijn de N40, N42, N45-aanduidingen die u bij de producten ziet weergegeven.

Materiaal magneet

 Gebruikstemperatuur

  • De letter “N” geeft aan wat de maximale gebruikstemperatuur is. Zo zijn er ook SH, UH, M en H. Onze neodymium magneten hebben allen* de letter “N”, en hebben een maximum gebruikstemperatuur van 80 graden Celcius.

Opgeslagen nergie

Kilojoule

  • Het cijfer geeft de maximale opgeslagen hoeveelheid energie aan, dat is opgeslagen in het materiaal. De eenheid hiervoor is kJ/m³ (kilojoule per km3) of MGOe (Mega-Gauss-Oersted).

Maximale temperatuur

De maximale gebruikstemperatuur is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zal een platte dunne magneet eerder de maximale temperatuur bereiken dan een magneet met meer volume. Ook de vorm speelt hierbij een rol. Vergelijkt u twee van onze magneten met elkaar, dan is het verschil in volume en houdkracht over het algemeen belangrijker dan N42, N45-aanduiding, dat speelt in dat geval een minder grote rol.

Tot 16.00, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2982 reviews.