Shopping Cart

Magnetische plantenbakjes DIY

Houten plantenbakjes met een magneet

Leuk DIY-project met magneten

Een eenvoudig en heel erg leuk DIY project waar onze magneten op een hele mooie manier worden verwerkt. Deze plantenbakjes zijn voorzien van een neodymium magneet waardoor de bakjes op elke metalen oppervlakte kunnen worden bevestigd. Zo zijn de bakje eenvoudig van een wand af te halen zodat het water geven een eenvoudige klus wordt. Meerdere bakjes bij elkaar geven het een modern en gezellige sfeer aan elke huiskamer en u kunt onbeperkt variëren met kleine planten. Op deze pagina staat gedetailleerd uitgelegd hoe u deze bakjes zelf kunt maken.

Wat heeft u nodig?

 • Een underlayment plaat, dikte 18mm. Deze vindt u in iedere bouwmarkt.
 • Eén schijfmagneet per bakje, met diameter 20mm en hoogte 5mm.
 • Een beetje houtlijm.
 • Lijm voor magneten, om de magneet vast te lijmen, en om de binnenkant waterdicht te maken.

Gereedschap

Uiteraard heeft u ook wat gereedschap nodig, welke hieronder beschreven staan en te zien zijn in de video. Deze zijn allemaal te verkrijgen in de bouwmarkt, of wellicht kunt u dit lenen van de buurman.

Stappenplan

10 stappen

 1. Zaag de underlayment plaat in stukken van 8 bij 8 cm. U heeft in totaal 4 stukken underlayment per plantenbakje nodig. Dit kunt u met een zaagtafel en afkortzaag doen zoals in de video, maar ook met een handzaag of decoupeerzaag.
 2. Zet met een potlood twee strepen van de ene hoek naar de andere hoek. De plek waar de lijnen elkaar raken is het exacte midden van het plaatje.
 3. Met een grote gatenboor kunt u nu de grote gaten in de vierkante plaatjes maken. De diameter die wij hebben gebruikt is 60 mm. Het is handig om de plaatjes in een bankschroef of werkbank vast te zetten. Let op: hou 1 plaatje over, dit wordt de bodem van het plantenpotje.
 4. Lijm de plaatjes op elkaar met houtlijm. Laat dit enkele uren drogen. Het is het handigst om de plaatjes met een houtklem op elkaar te drukken.
 5. Schuur de buitenwanden en bovenkant zodat het mooie vlakke oppervlaktes worden. Dit kan met eens chuurmachine, maar uiteraard ook gewoon met de hand met een stuk schuurpapier.
 6. Met een scharnierboor kunt u het gat voor de magneet maken. Aangezien onze magneet een diameter heeft van 20mm, hebben we ook een scharnierboor met diameter 20mm gebruikt.
 7. Lijm de magneet in de uitsparing vast. Gebruik hiervoor onze lijm voor magneten. Deze lijm zorgt ervoor dat de coating intact blijft.
 8. Dezelfde lijm kunt u vervolgens gebruiken om de binnen kant van het potje waterdicht te maken. Zo kunt u zonder problemen het plantje water geven. Doe de lijm in het potje en verdeel deze gelijkmatig over de binnenwand. Laat dit enkele uren drogen.
 9. Doe er een mooi plantje in en bevestig de potjes op elke magnetische oppervlakte die u maar wilt. Geen schroeven nodig, terwijl ze toch stevig vast zitten.
 10. Stuur ons een mooie foto via facebook van het resultaat, dat vinden we leuk!

Vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel en het bekijken van de video nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Tot 16.00, zelfde dag verzonden

Verzending via GLS & PostNL

Niet goed? Geld terug.

Lees onze voorwaarden.

Persoonlijke helpdesk

We staan voor u klaar.

100% Veilig afrekenen

PayPal / iDeal / BACS / BanContact

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 2982 reviews.