Your Cart

Waterbestendigheid van magneten

Keramisch of neodymium?

Keramische magneten kunnen tegen water en vocht, neodymium magneten niet. Neodymium magneten zijn daardoor niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Rubbercoating

Onze neodymium magneten met rubberen omhulsel zijn daarentegen speciaal gemaakt om buitenshuis en in het water te gebruiken, evenals onze waterbestendige potmagneten. Bijkomend voordeel van deze magneten met rubbercoating is dat deze magneten extra stroef zijn, en daardoor minder eenvoudig over een oppervlakte te verschuiven zijn dan losse neodymium magneten.

Coating

Zonder coating zullen neodymium magneten snel oxideren met zuurstof. Daarom zijn magneten behandeld met een coating van Nikkel (Ni-Cu-Ni). Het laagje van de coating is extreem dun en heeft daarom geen invloed op de houdkracht. De witte potmagneten hebben een extra poedercoating op de stalen pot en de ring of haak. Deze zorgt er niet voor dat de haakmagneten waterbestendig worden maar geeft wel een andere uitstraling aan de magneet. 

Magneten in de wasmachine

We hebben speciale magneten met een PVC-seal. Deze kledingmagneten zijn daardoor waterbestendig en kunnen in de wasmachine worden gebruikt. De PVC-seal kunt u vastnaaien. Wel is het handig om het kledingstuk in een zak of bijvoorbeeld kussensloop te stoppen voordat u gaat wassen. Dit om te voorkomen dat de magneten aan de trommel van de wasmachine zal blijven kleven.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.