Your Cart

Kun je magneten zelf bewerken door te zagen of boren?

Zelf op maat maken van een magneet

Brosheid

Zowel neodymium magneten als ferriet magneten zijn niet geschikt om in te boren of zagen. Wij adviseren dan ook magneten niet zelf te bewerken. Magneten zijn erg bros, dus waarschijnlijk zullen deze breken tijdens het boren of zagen. Door de hitte die vrijkomt bij het zagen of boren zal de magneet zijn houdkracht verliezen.Daarnaast is het stof dat ontstaat bij neodymium magneten licht ontvlambaar. Ook de nickel coating die rondom de neodymium magneet zit zal beschadigen. De coating fungeert normaliter voor een beschermlaag. Als deze beschermlaag er niet meer is dan zal de magneet extra snel gaan roesten.

Productie

Bij de productie van een magneet wordt deze eerst tot de gewenste afmeting bewerkt. Daarna wordt de magneet pas gemagnetiseerd. Als u een reeds gemagnetiseerde magneet bewerkt dan zal dit van invloed zijn op de houdkracht. 

Alternatieven voor zagen of boren

Magneet met gat

Als u een magneet nodig heeft met een gat dan hebben we een aantal verschillende typen die zouden kunnen voldoen. Zo hebben we ringmagneten, dit zijn eigenlijk schijfmagneten met een recht gat. Als u een gat wilt maken met het idee om deze te kunnen bevestigen met een schroef dan kunnen we de volgende magneten met verzonken gat aanbevelen;

Rond boorgat

Ook hebben we een potmagneet met een rond boorgat. Deze potmagneten zijn geschikt voor bevestiging met een bout. Ook hebben we potmagneten met inwendig draadstift die kunnen worden gebruikt in combinatie met een bout. Bijkomend voordeel is dat deze potmagneten een rubbercoating hebben die voor een extra stroeve bevestiging op een metalen oppervlak zorgt.

De waardering van www.magnetenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3036 reviews.